Recept: Zoete aardappel met zuurkool en spekjes

Geplaatst op 23-01-2022

Aardappel, groente, vlees, maar dan anders! Na de maanden van stamppot en winter, beginnen we zo zachtjes aan weer naar het voorjaar te gaan. De aardappels zijn vervangen voor de lichtere variant: zoete aardappel. Wél nog met winterse twist: zuurkool en ontbijtspek van het stuk (dus in lekker grote blokjes snijden).

Ingrediënten voor 2 personen:

4 zoete aardappels

1 pakje zuurkool (+/- 400g)

Handje rozijnen

1 pakje Buitengewoon ontbijtspek aan het stuk (150g)

Blauwe kaas of andere pittige smeltkaas

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180˚C. Was de zoete aardappels en wrijf ze ruim in met olie. Prik er kleine gaatjes in met een vork en leg ze op een rooster met bakpapier in de oven. Rooster in een uur gaar. Warm na ongeveer drie kwartier de zuurkool en de rozijnen zachtjes op, op een laag pitje in een steelpan. Snijd ondertussen het spek op de gewenste grootte in blokjes of reepjes. Bak helemaal uit op laag vuur. Haal na een uur de aardappels uit de oven en snijd in de lengte in. Dien op per twee en vul de snee met kaas (die lekker smelt). Schep de rozijnen-zuurkool erop en als laatste de spekjes.

Eet smakelijk!

Copyright © 2022 Buitengewone varkens. Website ontwerp door Berendsen Media en realisatie door Berendsen Development - Privacystatement