Recept: Pompoen uit de oven

Geplaatst op 23-01-2022

Comfort food voor een regenachtige herfstdag: geroosterde flespompoen uit de oven met feta en tomaatjes. Huh, een recept zonder varkensvlees? Jazeker, want de pompoenen komen deze periode ook bij ons van het land in Zaltbommel! De varkens hebben namelijk zo hun best gedaan bij het omwoelen van de grond, dat de pompoenen als paddestoelen uit de grond schieten.

Ingrediënten voor 2 personen:

1 buitengewone flespompoen
75g feta
Handje verse basilicumblaadjes
250g cherrytomaatjes
60g geroosterde pompoen- of zonnebloempitten
150 gr quinoa, spelt, bulgur of farro
70 gr cranberry’s
1 el appelazijn
2 el goede olijfolie
1 grote tl mosterd
Peper & zout

Bereiding:
Snijd de pompoen in de lengte door de helft en verwijder de pitten. Rooster in een uur langzaam gaar op 160˚C. Kook intussen de gekozen graansoort gaar volgens de verpakking en meng na het afkoelen met de cranberry’s, mosterd, azijn, olijfolie en naar smaak peper en zout.
Schep daarna het vruchtvlees uit de pompoen (laat de vorm intact) en meng door het graanmengsel. Schep na het mengen terug in de pompoenen en rooster nog 10 min in de oven op 180˚C. Leg beide helften op een bord en decoreer met de verkruimelde feta, basilicum en geroosterde pitten. Besprenkel met wat olie en/of wat balsamicoazijn. Eet smakelijk!

Copyright © 2024 Buitengewone varkens. Website ontwerp door Berendsen Media en realisatie door Berendsen Development - Privacystatement