Recept: Pasta Toscana met droge worst venkel

Geplaatst op 23-01-2022

Het ultieme recept voor onze Droge Worst Venkel

Met veel enthousiasme presenteren wij jullie: Pasta Toscana! Dit heerlijke Italiaanse recept belooft niet alleen je smaakpapillen te prikkelen, maar ook je kookniveau naar een hoger niveau te tillen. En vergeet niet te benadrukken dat onze Droge Worst Venkel hierin een onmiskenbare rol speelt!
 
Met de typische smaak van droge worst gaan we dit gerecht nog meer op smaak brengen. De pittigheid van Parmezaanse kaas, sappige tomaten en een royale hoeveelheid olijfolie vormen samen een harmonieus geheel dat de smaken van Italië rechtstreeks naar je keuken brengt. Bereid je voor om jezelf en je dierbaren te trakteren op een culinaire ervaring dat zeker in de smaak zal vallen.
 
Deze Pasta Toscana, een typisch gerecht van het Toscaanse platteland, is niet alleen gemakkelijk te bereiden, maar kan ook worden gebruikt als basis voor andere heerlijke sauzen. Laat de ingrediënten goed doorkoken, zodat de smaken zich kunnen vermengen en zich volledig kunnen ontvouwen. Voor de beste ervaring raden we aan om een ​​korte pasta te kiezen, zodat deze de heerlijke saus volledig kan onderdompelen.
 
Laten we samen stap voor stap beginnen en deze smaakvolle Pasta Toscana met onze heerlijke droge worst op tafel zetten. Eet smakelijk!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 grote ui
  • Olijfolie
  • Venkelzaad
  • 1 droge worst venkel van Buitengewone varkens
  • 1 glas witte wijn
  • Blikje gepelde tomaten
  • Pasta (korte buisjes)
  • Chili peper olijfolie
  • Parmigiano Reggiano  

Bereiding Recept: Pasta Toscana Droge Worst Venkel

Stap 1: 

Snipper de ui. Verwarm de pan op een laag vuur en doe daar een scheutje olijfolie in. Fruit gesnipperde uitjes, laat ze niet bruin worden. 
 

Stap 2:

Snij de droge worst in stukjes en doe ze in de pan en bak kort mee. Schenk de witte wijn erbij. Voeg nu de tomaten toe. Tijdens het koken zullen ze vanzelf uit elkaar vallen. Laat dit nu een half uur zachtjes sudderen. 
 

Stap 3: 

Kook de pasta in een pan met ruim water met zout. Door veel water te gebruiken met zout, plakt de pasta niet aan elkaar. 
 

Stap 4:

Als de pasta gaar is, giet je het af en meng je het door de saus. Wil je wat meer pit, schenk dan een paar druppels van de chilipeper olijfolie er overheen. 
 

Stap 5:

Serveer op een bord en breng op smaak met wat flinters Parmigiano en venkelzaad. 

 

Stap 6:

Geniet ervan met een goed glas witte wijn!
 
Geen droge worst in huis?

Geen zorgen! Onze selectie charcuterie is eenvoudig online te bestellen via https://buitengewonevarkens.nl/producten, te vinden onder het speciale kopje "Charcuterie Varken".

Bestel Droge Worst

Copyright © 2024 Buitengewone varkens. Website ontwerp door Berendsen Media en realisatie door Berendsen Development - Privacystatement