Recept: Knolselderij-andijviestamp met salieworst en ontbijtspek

Geplaatst op 23-01-2022

Druilerig winterweer vraagt om stamppot! Om het geheel een beetje spannender te maken geven wij er natuurlijk een buitengewone draai aan. Quarantainekoken op z’n Hollands! Met aardappels, groenten en vlees van dichtbij. Deze keer onze salieworst en ontbijtspek aan het stuk, om zelf in (lekkere grote) blokjes te snijden.

Ingrediënten voor 2 personen:

400g kilo kruimige aardappelen

200g knolselderij

200g andijvie

1 paprika

75g ontbijtspek aan het stuk

2 verse worsten met salie

Boter om in te bakken

Peper & zout

Bereiding:
Snijd de aardappelen en knolselderij in stukken van gelijke grootte en kook gaar. Snijd ondertussen de paprika en het spek in reepjes en bak in allebei apart in een koekenpan. Het spek helemaal uitbakken (dit duur ongeveer 10-15 min). De paprika eerst op hoog vuur en wanneer er bruine randjes ontstaan zachtjes met een deksel erop totdat ze zacht en zoet zijn (en het vel los begint te laten). Bak de worsten op dezelfde manier: eerst hoog en wanneer ze goudbruin beginnen te kleuren zachtjes rondom totdat ook de binnenkant gaar is. Maak dan de stamppot af: stamp de gekookte aardappelen en knolselderij fijn en maak smeuïg naar wens met kookvocht, boter, zout en peper. Voeg de andijvie toe. Schep op de borden, bedek met spekjes en de zoete paprika. Maak af met een worst bovenop.

Eet smakelijk!

Copyright © 2024 Buitengewone varkens. Website ontwerp door Berendsen Media en realisatie door Berendsen Development - Privacystatement