Ingrediënten: 150-200 gram fricandeau per persoon, 3 knoflook, 6 sjalot, 2 chili, 4 stelen bleekselderij, 50 gram gember, 50 gram laos, 70 gram geelwortel, 3 gram komijn, 3 gram korianderzaad, 3 limoenblad, 2 cardamom, 1,5 gram peper, 1,5 gram nootmuskaat, 1,5 gram longpepper, 3 gram garnalenpasta, 2 dl olie.
Bumbu: Eerst de bleekselderij, laos, gember en geelwortel alvast klein snijden (ivm met draden). Daarna alle ingrediënten samen fijndraaien tot een pasta. Zet de pasta op in een pan op laag vuur en bak deze in 30 a 45 minuten rustig gaar.
Fricandeau: Kruid met ruim peper en zout. Smeer hem in met een dikke laag van de bumbu.
Gaar de fricandeau op 150 graden tot de kern 58 graden is.
Lekker om te combineren met appel/zeewiermayonaise, dun gesneden radijzen en krokante varkenshuid.