Happy to deliver to: Piatto (Utrecht & Rhenen)

Geplaatst op 23-01-2022

Piatto is geen traditioneel, maar wel Italiaans geïnspireerd restaurant. Daarbij horen worst en hammen, zoals de Parmaham en de Prosciutto. We spreken Lex van Stralen, chef van beide locaties: “Wij kwamen bij Buitengewone Varkens omdat veel van de producten die wij nodig hebben veel ‘Food Miles’ hebben gemaakt. Ofwel, varkens uit Nederland, verwerken en rijpen in Italië en dan de hele wereld over. Dat vonden we niet bij onze duurzame gedachte passen en toen bleek Buitengewone Varkens heel dichtbij te zitten en dit ook te kunnen leveren vanuit een Nederlandse slagerij. Buitengewone varkens heeft in tegenstelling tot veel andere concepten een acceptabele prijs voor een uiterst verantwoord, smakelijk en diervriendelijk concept!”

Piatto is een leerbedrijf voor koks in opleiding: “Soms laat ik grote delen of zelfs een half varken van BGV komen. De meeste leerlingen hebben zoiets nog nooit gezien. Het is ontzettend leerzaam om zelf te zien waar welk product in het varken zit, omdat je dan de textuur beter snapt, die weer invloed heeft op de bereidingswijze en de smaak.”

Lex gaat ook wekelijks bij de varkens op Zuylestein kijken. “Prachtig om zo verbonden te blijven met je product! Buitengewone Varkens voert reststromen en dat verhaal vertel ik ook graag aan tafel. Zo wordt verantwoord en diervriendelijk steeds meer mainstream, iets waar wij graag een bijdrage aan leveren” zo besluit Lex.

Piatto werkt veel met onze Guanciale en leverde ons het recept van de Pasta Carbonara.

Copyright © 2022 Buitengewone varkens. Website ontwerp door Berendsen Media en realisatie door Berendsen Development - Privacystatement