De groene inval Baarn

Geplaatst op 14-03-2022

De groene inval Baarn

[Door Kylie Verkaart] In oktober hebben de varkentjes voor het eerst voet aan de grond gezet bij ons, De Groene Inval (DGI) in Baarn. Wij zijn een natuur- en milieucentrum en hebben een paar grote velden die in de lente, zomer en begin herfst helemaal bomvol staan met gewassen van scholieren, 65-plussers en andere tuinhouders. Deze velden zitten aan het eind van het seizoen vaak vol met kweekgrassen. Als je er niks mee doet, kun je een mooie oogst voor het volgende jaar wel vergeten: kweekgrassen nemen al snel de boel over en je komt nergens meer tussen met je zaden en kweeksels.

Nu zijn we met ons natuurcentrum natuurlijk altijd op zoek naar natuurlijke oplossingen. Afgelopen tijd zijn de varkens dus onze oplossing geweest. Ze hebben inmiddels namelijk al twee velden bijna schoon. Dat is toch al gauw 2000 vierkante meter. De varkens hebben nog een derde veldje voor de boeg, maar ze blijven dan ook tot in maart. Op dit veldje komen de pompoenen te staan, dus we verwachten een mooie pompoenoogst aankomend seizoen!

Behalve de nuttige kweekgrasverwijdering brengen de varkens ook veel nieuwsgierige bezoekers met zich mee. Wat hebben we al veel leuke reacties gehad van omwonenden, kinderen van het kinderdagverblijf die hier vaak komen en bezoekers die speciaal naar DGI kwamen om de varkentjes te bekijken! Wat ons betreft willen wij graag de samenwerking met Buitengewone Varkens voortzetten. Kijk HIER naar het voeren van de varkens in Baarn.

Copyright © 2022 Buitengewone varkens. Website ontwerp door Berendsen Media en realisatie door Berendsen Development - Privacystatement