Over complimenten en consumenten

Geplaatst op 23-01-2022

Het is waar: het ego moet af en toe worden gestreeld. Dus lieve briefjes, aandacht in de vorm van stukjes in de pers in de trant van ‘wat zijn jullie goed bezig’ en ‘ik vind het zo’n mooi gezicht die varkens van jullie in de wei’ zijn van harte welkom. Ook mag iedereen die langsfietst natuurlijk van ons bankje gebruik maken en onbeperkt foto’s nemen en die foto’s twitteren en instagrammen en appen en wat dies meer zij naar al zijn vrienden en bekenden.

Wat ook nodig is voor ons, zijn consumenten. Gewoon mensen die wat dieper in de portemonnee tasten en een paar euro extra uitgeven voor een echt diervriendelijk en puur stuk vlees. Dus lieve mensen koop af en toe een keer een stukje vlees van de buitengewone varkens.

Als je bij het vleesschap staat … Doe dan je ogen dicht en zie varkentjes door de wei rennen. Een heerlijk modderbad nemen. Met hun snuit op 10 cm diepte een heerlijke worm oppikken. Zie ze ’s ochtends wakker worden en denken in welke hoek van de wei ze nu even zullen scharrelen of een plas doen. Sla het grote vleesschap met stalvarkensvlees een keer over en bestel thuis via onze site eens echt duurzaam diervriendelijk vlees!

Vlees is gewoon lekker. Vlees is buitengewoon gezond. Zeker als je het met mate eet. Veel vlees is echter veel te goedkoop. Dat gaat ergens ten koste van. De boer, het milieu, het dier. Dus als u het zich kunt veroorloven… Wees – af en toe – een buitengewone consument. Dan krijgt u alvast de complimenten van deze buitengewone boer.

Willem & Stan – buitengewone varkensboer

Copyright © 2022 Buitengewone varkens. Website ontwerp door Berendsen Media en realisatie door Berendsen Development - Privacystatement