Spareribs gemarineerd in Black IPA

Geplaatst op 08-10-2024

Spareribs gemarineerd in Black IPA

Spareribs, altijd een goede keuze! Deze keer gaan we ze extra zacht en smaakvol maken door ze een nachtje te marineren in een Black IPA. Waarom Black IPA? De fruitige en subtiele koffietonen in dit biertje combineren perfect met de robuuste smaak van het vlees. Dit zorgt voor een smaaksensatie die je niet snel zult vergeten!

Bij Buitengewone Varkens draait alles om het beste vlees van varkens die buiten lopen en zich voeden met 100% circulaire reststromen. Onze spareribs zijn met zorg geselecteerd van varkens die het hele jaar door genieten van de ruimte en natuur, wat terug te proeven is in de kwaliteit en smaak van het vlees. Deze spareribs zijn perfect voor op de BBQ en combineren mooi met een verrassende marinade van bier en koffie. Klinkt bijzonder? Dat is het ook!

Ingrediënten

Spareribs van Buitengewone Varkens

• Een flesje Black IPA

Koffierub naar keuze

• 2 houtchunks (voor de rookaroma’s)

Bereidingswijze

1. Voorbereiden: Laat de spareribs eerst ontdooien als je diepvriesvlees gebruikt. Een goede tip: verwijder het vlies aan de achterkant van de ribben. Dit zorgt ervoor dat de smaken beter in het vlees trekken en dat het vlees uiteindelijk nóg malser wordt.

2. Marineren: Leg de spareribs in een ruime bak en giet het flesje Black IPA eroverheen. Zorg ervoor dat het vlees goed ondergedompeld is in het bier. Dek de bak goed af met een deksel of aluminiumfolie en laat het geheel een nacht in de koelkast marineren. Door het bier krijgt het vlees een zachte structuur en neemt het die heerlijke fruitige en koffieachtige tonen op.

3. BBQ voorbereiden: Bereid je BBQ voor op indirecte hitte, ongeveer 100 graden Celsius. Als je een BBQ met een deksel hebt, gebruik deze dan voor de beste resultaten. Plaats wat houtchunks bij de kolen om een subtiel rokerige smaak aan het vlees te geven.

4. Koffierub: Haal de spareribs uit de marinade en dep ze droog. Wrijf ze vervolgens royaal in met een koffierub naar keuze. De combinatie van bier en koffie zorgt voor een diepe, rijke smaak die het vlees naar een hoger niveau tilt.

5. Rook en stoven: Plaats de spareribs op het rooster en zet, indien mogelijk, de bak met de overgebleven marinade onder het rooster. Dit helpt om het vlees sappig te houden tijdens het garen. Rook de ribs ongeveer twee uur op de BBQ, totdat ze een mooie kleur hebben gekregen.

6. Inpakken: Na de eerste rookfase pak je de spareribs strak in aluminiumfolie. Giet nog een half blikje Black IPA erbij voor extra smaak en vocht, en plaats de spareribs opnieuw voor twee uur op de BBQ. Dit stoomt het vlees nog malser en maakt het botermals.

7. Serveren: Haal de spareribs uit de folie en laat ze kort rusten. Serveer ze direct van de BBQ met een koud glas Black IPA erbij voor de perfecte combinatie!

Onze Buitengewone Spareribs zijn een hit op elke BBQ. Door de unieke combinatie van het langzaam groeiende vlees, de heerlijke marinade van Black IPA en de koffierub, creëer je een gerecht dat zowel liefhebbers van sappig vlees als fijnproevers zal verrassen.

Copyright © 2024 Buitengewone varkens. Website ontwerp door Berendsen Media en realisatie door Berendsen Development - Privacystatement