Innovatie in duurzame buitenvarkenshouderij met de MobiHog

Geplaatst op 14-10-2024

Bij Buitengewone Varkens zijn we altijd op zoek naar manieren om onze varkens op een diervriendelijke en duurzame manier te houden. Een van onze nieuwste ontwikkelingen is de Mobihog, een verplaatsbare schuilhut die niet alleen flexibel en efficiënt is, maar ook bijdraagt aan onze missie van circulaire bedrijfsvoering.

Wat is de MobiHog?

De Mobihog is ontworpen als een mobiele en zelfvoorzienende schuiloplossing voor onze varkens. Dit betekent dat we onze varkens gemakkelijk naar verschillende locaties kunnen verplaatsen zonder dat we grote constructies hoeven op te zetten of af te breken. Mobiliteit en gemak staan hierbij centraal. De Mobihog kan in slechts één ochtend worden opgezet, compleet met alles wat onze varkens nodig hebben: schuilhut, voer, water, afrastering en zelfs stroom, dankzij de samenwerking met een elektrisch voertuig.

De testfase: Leren van de Praktijk

In Schalkwijk hebben we het eerste prototype uitvoerig getest. Hoewel het idee succesvol bleek, bracht de testfase enkele uitdagingen aan het licht. Zo bleek de stevigheid van de bodemplaat een knelpunt en was de loopplank lastig in gebruik. Deze problemen benadrukten het belang van voortdurende innovatie. We hebben daarom aanpassingen gedaan om de Mobihog verder te optimaliseren.

Opschaling naar Vier Pop-up Schuilhutten

Met de inzichten uit de eerste testfase zijn we aan de slag gegaan met een verbeterd prototype. Dit nieuwe ontwerp bleek zo succesvol dat we al snel vier Mobihogs hebben gerealiseerd. Deze schuilhutten zijn licht van gewicht, stevig en kunnen eenvoudig vervoerd worden. Het modulaire ontwerp maakt het zelfs mogelijk om biggen mee te nemen naar nieuwe locaties. Dankzij deze innovatie konden we onze varkenshouderij snel uitbreiden naar vijf nieuwe locaties in Utrecht Oost en Utrecht West.

Gezondheid en Veiligheid van de Varkens

Naast flexibiliteit en efficiëntie, speelt de gezondheid van onze varkens een grote rol in het ontwerp van de Mobihog. We hebben extra maatregelen genomen om ziektes zoals Afrikaanse varkenspest te voorkomen. De nieuwste versie van de Mobihog kan volledig afgesloten worden, zodat onze varkens geen contact hebben met wilde dieren. Dit draagt bij aan de veiligheid van onze veestapel en past binnen de biologische richtlijnen die we hanteren.

Innovatie in de praktijk

Dankzij de Mobihog hebben we niet alleen sneller en efficiënter nieuwe vleesvarkenslocaties kunnen opzetten, maar hebben we ook onze flexibiliteit als bedrijf vergroot. We kunnen inspelen op de behoeften van de varkens, terwijl we tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere manier van varkenshouden. En dat is waar het bij Buitengewone Varkens om draait: innovatie die het welzijn van onze dieren én de wereld om ons heen vooropstelt.

Benieuwd waar onze locaties zich bevinden? Bekijk ze op onze website en ontdek hoe wij elke dag werken aan een betere toekomst voor onze varkens en de natuur.

Wil je meer weten over onze innovaties zoals de Mobihog of onze duurzame varkenshouderij? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Onze locaties

Copyright © 2024 Buitengewone varkens. Website ontwerp door Berendsen Media en realisatie door Berendsen Development - Privacystatement