onze samenwerking met Michelin-restaurants: duurzaam en van topkwaliteit

Geplaatst op 21-10-2024

Deze maand zijn de Michelinsterren en groene sterren uitgereikt en dat is een goede reden om onze klanten even extra in het zonnetje te zetten. Rondom de steden Utrecht en Amsterdam beleverd Buitengewone Varkens & Koeien met trots een aantal Michilinsterren restaurants. Deze toprestaurants kiezen bewust voor ons duurzame varkens- en rundvlees, en zij brengen dit culinaire tot leven. We beleveren zowel restaurants met een Michelinster als aan groene sterrenrestaurants. Wat is precies het verschil tussen de twee?

Michelinster versus Groene Ster

Een Michelinster is een internationaal erkend symbool voor een verfijnde keuken. Restaurants die een Michelinster ontvangen, blinken uit in smaak, techniek en presentatie. Ze tillen de culinaire ervaring naar een ongekend hoog niveau.

Een groene ster van Michelin is voor restaurants die niet alleen uitblinken in gastronomie, maar ook in duurzaamheid. Deze ster erkent de inspanningen van restaurants die hun ecologische voetafdruk minimaliseren, werken met lokale en seizoensgebonden producten en een sterke focus op de natuur hebben. De combinatie van beide sterren is een zeldzame eer en toont aan dat gastronomie en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan.

Hier zijn de Michelin Restaurants die wij met trots beleveren

Lutum - Wijk bij Duurstede
Lutum heeft zowel een Michelinster als een Groene Ster van Michelin. Dit restaurant draait om het respecteren van het terroir en de seizoenen. De naam ‘Lutum’ verwijst naar klei, wat symbool staat voor de vruchtbare grond van de regio. Lutum werkt met lokale producten, waaronder ons vlees, en hun verrassingsmenu voorkomt voedselverspilling door slim gebruik te maken van alle delen van de dieren en seizoensgebonden groenten.

Héron - Utrecht
Héron heeft een Groene Ster van Michelin en volgt een duurzame filosofie waarin lokale producten centraal staan. Ze werken nauw samen met lokale boeren, vissers en veehouders zoals wij. Een van hun klassiekers is een gerecht met onze varkenspoten, gecombineerd met hun eigen creaties zoals een saus van zeewier en krokante zee-eik. Héron werkt als sinds 2019 met deze poten en zorgen zo dat onze pootjes lokaal worden verwerkt.

De Dyck - Woubrugge
Ook De Dyck is bekroond met een Groene Ster van Michelin. Dit restaurant te midden van de polders gebruikt producten uit hun eigen 5000 m² grote moestuin en voedt zelf onze eigen varkens met oogstresten op hun eigen terrein, wat perfect aansluit bij hun circulaire visie. Ze zijn voor bijna 99% zelfvoorzienend in groenten en kruiden. Ons vlees sluit naadloos aan bij hun duurzame en creatieve keuken waarin alles wordt benut.

De Kas - Amsterdam
De Kas heeft zowel een Michelinster als een Groene Ster van Michelin. Sinds hun oprichting in 2001 telen ze meer dan 300 soorten groenten, kruiden en fruit op hun eigen land. Wat ’s ochtends geoogst wordt, schittert diezelfde dag op het bord. Ze creëren lichte, moderne gerechten met subtiele sauzen en af en toe vlees of vis, waarbij de seizoenen altijd centraal staan. De Kas is een pionier op het gebied van duurzame gastronomie, en af en toe is ons vlees onderdeel van hun menu.

Deze samenwerking met Michelin-sterrenrestaurants onderstreept onze toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid. Het maakt ons trots dat we met ons vlees bijdragen aan zulke bijzondere culinaire ervaringen. Of je nu geniet van een verfijnd diner bij Lutum of een duurzaam menu bij Héron, je proeft altijd de passie voor eerlijk en lokaal eten, waarbij de natuur centraal staat.

Copyright © 2024 Buitengewone varkens. Website ontwerp door Berendsen Media en realisatie door Berendsen Development - Privacystatement