Recept: Pasta Toscana met venkelworst

Geplaatst op 23-01-2022

Voor dit recept sloegen wij de handen ineen met Liquido d’Oro. Zij maken heerlijke, 100% natuurlijke olijfolie om in te bakken, voor over je salade, of om je broodje in te dippen. En zeg nu zelf: wat is er nou een betere combinatie dan worst en goede olijfolie voor in je zelfgemaakte pasta?! Daarom voor iedereen die lekker thuis wil kokkerellen een heerlijk Italiaans herfstrecept: Pasta Toscana! Met onze venkelworst, Parmezaanse kaas, tomaat en een scheut olijfolie van Liquido d’Oro.

Deze pasta is een typisch gerecht wat op het platteland van Toscane wordt gegeten. Het is simpel te maken en kan ook als basis van andere sauzen worden gebruikt. Laat het lekker sudderen zodat de smaken goed kunnen mengen. Kies voor de pasta korte buisjes, dan kunnen die vollopen met saus. 

Ingrediënten voor 4 personen:

1 grote ui

Olijfolie Iedere Dag van Liquido d’Oro

Venkelzaad

1 droge worst van Buitengewone Varkens

1 glas witte wijn

Blikje gepelde tomaten

Pasta (korte buisjes)

Chilipeper olijfolie

Parmigiano Reggiano  

Bereiding:

Snipper de uit. Verwarm de pan op een laag vuur en doe daar wat olijfolie in. Fruit de ui, maar laat ze niet bruin worden. Doe de worst in de pan en bak kort mee. Schenk de witte wijn erbij. Voeg nu de tomaten toe. Tijdens het koken zullen ze vanzelf uit elkaar vallen. Laat dit nu een half uur zachtjes sudderen. 

Kook de pasta in een pan met ruim water met zout. Door veel water te gebruiken met zout, plakt de pasta niet aan elkaar. Als de pasta gaar is, giet je het af en meng je het door de saus. Wil je wat meer pit, schenk dan een paar druppels van de chilipeper olijfolie er overheen. Serveer op een bord met wat flinters Parmigiano en wat venkelzaad. 

Copyright © 2022 Buitengewone varkens. Website ontwerp door Berendsen Media en realisatie door Berendsen Development - Privacystatement